woensdag 19 november 2008

Ouders Saskia op bezoek.

Sorry voor het laat updaten van onze blog, maar we hebben zo'n 4 dagen zonder internetconnectie gezeten.
Op donderdagmiddag 13 november landden mijn ouders stipt op de luchthaven van Newark. Het was een blij weerzien. Ons mama, die helemaal niet graag vliegt, had de vlucht als zeer goed ervaren. Vervolgens zijn we samen Kobe gaan ophalen in de crèche! Het was even wennen voor Kobe, maar stilaan sijpelden de herinneringen van oma en opa terug binnen. De eerste dag werd afgesloten met een bezoek aan Walmart (aankoop Kobe's verjaardagskadootje) en een etentje bij TGI Friday's (onze papa was al zo lang aan het likkenbaarden voor Amerikaanse ribbetjes)!
Vrijdagmorgen vertrokken we met z'n allen (Tom had een dag verlof genomen) naar Hoboken, een voorstad van New York. Daar parkeerden we de auto en namen vervolgens de PATH (een soort metro van NJ naar NY) naar New York Penn Station. Ze hadden die dag zeer slecht weer voorspeld, maar al bij al viel dat reuzegoed mee! Een stevige wandeling bracht ons via Broadway, met een stop bij Macy's, naar Times Square, om van daaruit het Rockefeller Center te bezoeken. Daar lag de ijspiste al en de boom waren ze aan het plaatsen. Onze wandeling ging verder langs St.Patrick's Cathedral om vervolgens een koffietje te drinken in het Sony Wonderlab waar een reuzegrote Spiderman hing. Omdat het weer zo goed meeviel, opteerden we om Central Park te bezoeken. Verder dan de carrousel, het gedenkteken voor John Lennon en het Belvedere Castle geraakten we niet omdat de regen onze rustige wandeling verstoorde. Dan maar naar The Donald Trump Building waar we een hapje gegeten hebben. Een aanrader voor een lichte lunch, maar zeker niet goedkoop. In de late namiddag trippelden we verder tot aan de United Nations Headquarters. Een beetje een teleurstelling als je het ons vraagt (we hebben wel niet de rondleiding gevolgd omdat het al wat laat was). Via het mooie Central Station wandelden we terug richting Penn Station waar we de PATH naar Hoboken namen. Onze vruchtvolle, maar vermoeiende dag werd afgesloten bij de Red Lobster.
Zaterdag besloten we het wat rustiger aan te doen (ons mama had wat last van rug en benen) en het weer zat tenslotte niet zo mee die dag. Terug met de auto naar Hoboken en met de PATH naar NYC. Deze keer gingen we niet naar Penn Station, maar naar Ground Zero. Meteen werden we geconfronteerd met de lege put aangezien de PATH er door reed. De lege plek was overweldigend en het leverde een stil moment op. Op onze weg naar het Seaport Historic District (Pier 17) stopten we bij Trinity Church en op Wall Street. Terwijl we zaten te eten op Pier 17 brak het zonnetje door. We sloten ons bezoek aan NY af met een bezoek aan het World Financial Center vanwaar we goede foto's van Ground Zero konden trekken. Zondagmorgen zijn mijn ouders naar Florida vertrokken. Volgende woensdag komen ze weer naar ons en dan gaan we met het Thanksgiving weekend naar de Poconos in Pennsylvania. Met wat geluk ligt er sneeuw en kunnen we skiën.


Opa en Kobe

Kerstdecoratie bij Macy's.

Het Sony Wonderlab met Spiderman.

Central Park.

Opa en Oma op Wallstreet.

Pier 17

Een zicht op Brooklyn en the Brooklyn Bridge vanop Pier 17.

Ground Zero.
Het World Financial Center.
In de PATH.

1 opmerking:

Anoniem zei

Lieve mensen ,we proberen langs deze weg te antwoorden maar soms lukt het ons niet.
in ieder geval mooie foto s en je ouders zullen er erg van genieten,vooral voor Luk zal het vele herinneringen oproepen aan zijn beroepsverleden.Kobe ziet er weer stralend uit en laat het allemaal begaan.Vele groeten aan jullie kobe en je ouders van
de andere oma en opa vanuit een koud Belgie(vandaag sneeuw ook aan de kust)leuke wandeling gemaakt.