zaterdag 25 april 2009

Een halfdaags bezoek aan Philadelphia. - za. 25 april 2009

Zaterdag was het schitterend weer en we wilden weer niet thuis blijven:) We sprongen dus in de auto en reden voor een half dagje naar Philadelphia. We kozen om enkel het historisch stuk van de stad te doen. In het Independence Visitor Center hoopten we nog om ticketjes voor de Independence Mall te bemachtigen, maar die bleken al heel vroeg die morgen uitgedeeld te zijn (jaja, het bezoek aan de Independence Mall is gratis). We pikten nog even een 30 minuten durende Independence Film mee, maar die vonden we eerder saai en té patriotistisch. Dan maar naar het Liberty Bell Center, maar daar was een megafile om het gebouw binnen te geraken. We besloten om ook dit dan maar over te slaan. Gelukkig hebben we via grote ramen toch kunnen binnenkijken en toch nog een mooi beeld gekregen van deze fameuze klok. D.m.v. een kaartje dat we in het Visitor Center hadden meegenomen en met behulp van onze reisgids stippelden we een kleine wandeling uit in het Independence National Park die best wel aangenaam was. Philadelphia is zeker wel een bezoekje waard als je in de buurt bent!
de Independence Mall (langs straatkant). Hier hebben heel wat belangrijke historische gebeurtenissen plaatsgevonden (bv. in mei 1775 werd hier besloten om in de afzonderlijke kolonies voorbereidingen te treffen voor de verdediging tegen de Engelsen. In juni 1775 werd George Washington aangesteld als opperbevelhebber van het leger)
de Independence Mall (langs parkzijde)
de Carpenter's Hall. In 1774 kwam het First National Congress hier samen. De Amerikaanse kolonies voelden zich teveel betutteld door Engeland en hun verzoeken om meer zelfstandigheid werden door de Engelse Kroon steeds afgewezen. Het Congress pleitte dus voor een gemeenschappelijke politiek tegen Engeland. Zo kwamen ze tot een boycot van Engelse goederen en stelden ze import en export beperkende maatregelen tegen Engeland op. Verder werd geëist dat de belastingsverhoging die ingevoerd werd (na de Zevenjarige Oorlog tegen Frankrijk om de Engelse Schatkist terug aan te vullen) geschrapt werd.
de Irish Memorial, ter nagedachtenis van Ireland's Great Hunger (1845 - 1850).

Het graf van Benjamin (en zijn vrouw) Franklin in Christ Church Burial Ground. Ter herinnering aan zijn beroemde uitspraak: "A penny saved is a penny earned." liggen er vaak munten van één cent op het graf.

Geen opmerkingen: