maandag 22 september 2008

19-20-21 september 2008

Zoals afgesproken gingen Tom en ik op vrijdagavond eten voor mijn verjaardag. We waren die avond al wat moe, want onze Kobe had namelijk besloten om die dag om 4u30 te starten.

Na een gewone werkdag voor Tom en een dag van leuke telefoontjes, kaartjes en bloemetjes voor mij, lieten we Kobe achter met de babysit en reden we naar NYC. Ze hadden ons echter aangeraden om met de auto tot in Hoboken Station (jawel...Hoboken) te rijden en daar dan de trein te nemen naar NYC. Aangezien dat iets meer dan een uur in beslag zou nemen en wij wat te laat vertrokken waren, besloten we het er op te wagen en met de auto tot aan het restaurant te rijden (volgens GPS slechts 50 min). Daar hebben we ons dus lelijk aan mispakt...twee uur hebben we er over gereden...NYC zelf verliep heel vlot, maar het binnenrijden was wat anders. File tot en met om de tunnels in te rijden! Maar bon, om 21u aangekomen (i.p.v 20u) hadden we dus nog veel chance, want ons tafeltje was nog steeds gereserveerd. Het restaurant zat goed vol. We hebben er ons buikje goed gevuld en hebben genoten van het uitzicht natuurlijk. Het personeel van The View had nog een 'surprise' voor mij: een chocoladetaartje met een kaarsje. Hehe:) Om 23u zijn we terug naar huis gereden (en we dachten dat het vlotter zou gaan). De tunnels in...geen probleem, allemaal heel vlotjes... Maar dan...de belangrijkste autostrade naar New Jersey (de Turnpike) was volledig afgesloten. D.w.z dat IEDEREEN die naar NJ wilde, via een alternatieve route moest en dat was de moeite...aanschuiven op een éénbaansvak (als je weet dat de Turnpike zes baanvakken telt). Bon, om 1u15 waren we thuis. Een uitstap (en verjaardag) om nooit meer te vergeten :) Volgende keer misschien toch maar de trein?

Zaterdag was een gewone dag. Wat shoppen en gaan kijken voor een nieuwe auto (nog niets beslist). Zondagnamiddag werden we uitgenodigd bij Annick en Jorgen thuis. Ze wonen op een 45-tal minuten van bij ons (Raritan). De weg er naartoe was ronduit genieten! Wat een prachtige omgeving! Je waant je precies in de Ardennen, met dat verschil dat je ranches en mooie huizen tegenkomt. Echt iets om in de herfst nog eens te doen. Echt knap! Aangezien het hier nog steeds een mooi zomerweertje is, hebben we nog op het terras kunnen zitten. Zalig en héél gezellig!

Ter info: zij wisten ons te vertellen dat de temperaturen vanaf november t.e.m maart hier berekoud zijn! Ze dalen tot -15°C. Eens benieuwd wat dat gaat geven...



1 opmerking:

Anoniem zei

Mmmmm... chocoladetaart. We weten direct weer wat te bakken deze week.