zaterdag 6 september 2008

First impression

Na een vlucht van ongeveer 7 uur en een half zijn we op onze bestemming aangekomen. Kobe heeft zich voorbeeldig gedragen, dus daarvan zeker geen klagen! Gisteren (donderdag 4/9) had hij echter veel aanpassingsproblemen (omgeving, klimaat, tijdsverschil). We denken dat we de ergste dag sinds zijn geboorte meegemaakt hebben. Vandaag ging het al heel wat vlotter.

Ons appartement ligt in een groot, maar mooi gebouw. De inrichting valt zeer goed mee. De meubels zijn niet zo klassiek als op de website van River Park wordt weergegeven, dus dat is al een meevaller. Anderzijds mocht het wat ruimer en lichter zijn; er is namelijk weinig rechtstreeks lichtinval wat alles een beetje somber maakt. Ik (Saskia) zou dus echt graag een bezigheid zoeken om hier af en toe eens buiten te kunnen.

Terwijl Tom zijn tijd doorbrengt met kennismaken, vergaderingen, team building enzovoort, proberen Kobe en ik onze draai dus wat te vinden. Niet altijd even gemakkelijk als je zonder auto zit EN als de temperatuur hier 34°C bedraagt! We verwachten hier zelfs een 'tropical storm'. Op de tv zie en hoor je op elke post hoe men de staat in gereedheid brengt tegen hevige windvlagen en overtollige regenbuien. De storm staat morgennamiddag en morgennacht op de planning.
Vandaag ben ik op stap geweest met onze settling-in agent om de omgeving wat te verkennen. Buiten the mall en enkele plaatselijke shops heb ik nog niet veel gezien. Nog tijd genoeg om alles te ontdekken.

Dit weekend hebben we nog geen grootse plannen. We houden het nog wat rustig. Zondag daarentegen hebben we een poolparty met BBQ. Het doet me helemaal aan Melrose Place denken. Later meer hierover.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Hello hello!

Fijn om te lezen hoe het jullie daar de eerste dagen vergaan is. Spannend allemaal!
We kunnen niet wachten om meer nieuws te horen over de tropische storm en de heuse pool-party :o).

Veel plezier nog daar en tot mails!

Kjell & Ine
x

Sas&Tom zei

Hey! Ik wilde je nog mailen, want ik ben je verjaardag (weer) vergeten! Erg hé! Niettemin wens ik je nog een late fijne verjaardag. Wat de storm betreft, ik denk dat het allemaal wat overroepen is hoor. Amerikanen houden van DRAMA... Dat is niet in te schatten!

Anoniem zei

Hoihoi,

het verbaast ons helemaal niks dat Kobe zich voorbeeldig gedragen heeft. Hopelijk lijken het mini-ine/kjelletje en mini-leen/sammetje qua karakter een beetje op hem.
Wow, storm! Nu, we hebben er zelf ook wel wat ervaring mee gehad, gisteren aan de zee!

Groetjes,
Sam en Leen

P.S.: Niet té Melrose worden he, veel te veel pathetiek en overspel...

P2C2-trainer zei

Hoy Saskia en Tom !
Allé, het grote Amerika-avontuur is begonnen. En Tom heeft zich blijkbaar al direct op het werk gestort !! Hou het imago van Pfizer-Puurs ginder een beetje hoog hé. De achtergebleven P2C2'ers zullen hier Uw stoeltje wel warm houden ... tegen 2010 !!!
Veel succes ginder, en hopelijk zijn jullie snel ingeburgerd.
Frank

Femke Baas zei

Hoi daar in het verre USA!

Fijn om jullie toch een beetje te kunnen volgen via deze blog. Hopelijk geraken jullie daar snel ingeburgerd. Wij volgen alvast jullie verhalen vanop afstand en vanuit het frisse, regenachtige Belgenlandje...

Have fun!
Groetjes,
Femke & César

Peter zei

Veel succes in Amerika. Ik hoop dat er wat fotootjes komen, we zijn heel benieuwd naar de woonst en bijhorende poolboys/-girls :)

Hugo en Lief zei

Hallo Tom, Saskia en Kobe.
De start van een grootse carriere?
Laat die Amerikanen maar eens zien wat je in je mars hebt.
Zend ons maar het teveel aan temperatuur en een beetje zon zodat wij ook nog van een nazomertje kunnen genieten.
Succes!
Hugo en Lief

Anoniem zei

Hey Tom, Saskia & Kobe,

het is fijn om van jullie Amerika avontuur te kunnen meegenieten.
Nu nog de fotootjes...

Ik ben ondertussen ook aan het aftellen om naar NY te gaan.
Hopelijk is het dan nog steeds 30 graden.

Groetjes Miek

achielmonique zei

hello
eerst eens zien of dit werkt
pa en ma