dinsdag 12 mei 2009

Reisverslag 2 - Los Angeles

We hadden als tip gekregen dat het beter was om een hotel te zoeken buiten het centrum van LA. Daarom verkozen wij een hotel te boeken in Marina Del Rey, een gehuchtje vlakbij Santa Monica. Onze LA-tour begon pas op maandag 4 mei. Na een lekker ontbijtje in ons hotel namen we de auto om LA te verkennen. We begonnen in het financial district met de library en the Walt Disney Concert Hall. Dit laatste gebouw werd geopend in 2003 en is een prachtig staaltje architectuur. We reden verder tot aan El Pueblo waarin we kort even Olvera Street, met z'n kleine Mexicaanse marktkraampjes doorliepen. Na Union Station reden we Sunset Boulevard op. We maakten een kleine omweg langs de Paramount Pictures waarna we naar Hollywood Boulevard gingen. In het shoppingcenter hielden we even halt om te lunchen en daarna liepen we via de Walk of Fame naar het Chinese Mann's theater en het Kodak Theater (the home of the Oscars). Terug de auto in, verder op Sunset Boulevard. Een ritje door Beverly Hills, Bel Air en
een bezoekje aan Rodeo Drive laten je ogen even open gaan... Terug naar de kust. Na een mooie wandeling via de pier van Santa Monica en het Pallisades Park hielden we nog even halt aan Venice Beach om dan terug naar het hotel te gaan.
Voordat we aan onze route richting San Francisco begonnen, bezochten we nog eerst het Getty Center. Een prachtexemplaar van een museum... Wat ons vooral aansprak, waren de 'Irissen' van Van Gogh, enkele schilderijen van Monet en de prachtige tuin van het museum. Wie dit museum op zijn best wilt doen, trekt er best een ganse dag voor uit.


Walt Disney Concert Hall


Olvera Street




Shopping Center op Hollywood Boulevard.
Door op de foto te klikken, kan je deze vergroten en kan je achteraan op de heuvel het Hollywood sign lezen.


het Chinese Mann's Theater


Rodeo Drive


een zicht op Santa Monica Beach vanuit het Pallisades Park.


het Getty Center


de tuin van het Getty Center


in de tuin van het Getty Center

Geen opmerkingen: