dinsdag 12 mei 2009

Reisverslag 4 - San Francisco

Op vrijdagochtend namen we de typische kabeltram richting Pier 33 vanwaar we de boot naar Alcatraz namen. Deze rots en zijn gevangenis spreken echt tot de verbeelding. Ondertussen is het fort in een vervallen toestand, maar toch kan je het gevangenisleven nog 'voelen'. Een audiotour, verteld door ex-gevangenen en - officieren helpen je daar heel goed bij. ' s Middags lunchten we op de gezellige Pier 39 vanwaar we onze wandeling door Fishermann's Wharf (USS Pampanito, een onderzeeër uit WO II - the Cannery, waar vroeger de Del Monte blikjes gevuld werden - de Balclutha, een 19de eeuws vlaggenschip dat kolen en graan tussen Californië en Groot-Brittannië transporteerde - Ghirardelli Square, de voormalige chocoladefabriek van Ghirardelli).
Zaterdag begonnen we aan een stevige wandeling (een goede conditie is wel aangeraden als je wilt wandelen in SF) richting Pacific Heights. In de PH volgden we een uitgestippelde wandeling uit onze toeristengids die ons langs mooie Victoriaanse huizen en kleine parken (alwaar Kobe al eens op de speeltuin kon) leidde. Vervolgens namen we de bus richting Alamo Square waar je de meest gefotografeerde huizen van SF tegenkomt. Natuurlijk kon Saskia er niet aan weerstaan om er enkele kiekjes te maken. Te voet gingen we verder richting de City Hall, waarvan de koepel geïnspireerd is op die van de Sint-Pieters in Rome. Onze wandeling ging verder door Chinatown (al vinden wij die van NY 'echter' en sfeervoller). Wat ons daar bijgebleven is, is dat je je haar er kon laten knippen voor slechts 5 dollar!! Na even geshopt te hebben, keerden we terug naar het hotel. Kobe was superblij dat hij EINDELIJK eens in het zwembad mocht.
Onze laatste dag brachten we voornamelijk in Muir Woods door. Dit National State Park ligt op een halfuurtje rijden (via de Golden Gate Bridge) van San Francisco en is gekend om zijn oeroude sequoia's. Het park dankt zijn naam aan John Muir die van Yosemite een nationaal park maakte.
Kortom, we hebben genoten van onze reis, maar we merkten toch dat we tijd tekort kwamen. Wij hebben (Californische) reis op 1 week gedaan, maar je kan er gerust twee weken van maken. Dit maakt het reizen iets comfortabeler.


Golden Gate Bridge, getrokken van op de boot richting Alcatraz.


Alcatraz Island


Op 11 juni 1962 ontsnapten drie gevangenen uit Alcatraz. Hun vluchtweg was langs een gat in de muur. De originele cellen zijn nog te zien, alsook de cel speciaal opgemaakt voor de film 'Escape From Alcatraz'. De gevangenen zijn nooit teruggevonden. Het blijft een mysterie of ze 'the shore' ooit bereikt hebben.


Pier 39, een gezellig plaatsje om te eten en shoppen.


Ghirardelli Square
Pacific Heights
Alamo Square - "The Six Sisters" in Queene Annestijl, gebouwd in 1895.
City Hall
Muir Woods
Muir Woods
Lombard Street, een hele onderneming met de auto!

1 opmerking:

Joke zei

Het is daar echt overal prachtig!!!