dinsdag 14 oktober 2008

Met de nieuwe auto naar de zoo.

Inderdaad, jullie lezen het goed! Een nieuwe wagen! Sinds zaterdagavond staat hij te blinken in de garage. We hebben gekozen voor een crossover van Nissan. Er werd ons aangeraden om een crossover of SUV te nemen met vierwielaandrijving. Enerzijds is dit voor de veiligheid tijdens de winterperiodes, want aangezien het hier heel heuvelachtig (en soms wel vrij steil) is, kan je met hevige sneeuwval problemen hebben met op- en afritten van huizen, parkings en dergelijke. Anderzijds lopen hier heel veel herten rond. Ze duiken plots voor je auto en als je dan in een wat hogere wagen zit, zou dat ons ten goede komen (er gaat geen week voorbij of je ziet een aangereden hert aan de kant van de baan liggen...). Het uiteindelijk mee naar huis krijgen van onze auto heeft ons bloed, zweet en tranen gekost. We zijn ongeveer drie weken bezig geweest met het zoeken naar een geschikte auto, een goede deal, de juiste verzekering, het behalen van ons New Jersey rijbewijs. Dat laatste was zwoegen. Een oersaai boekje van 189 blz hebben we doorploeterd om dan ons examen met knikkende knieƫn af te leggen. In ieder geval...de rust is nu terug wedergekeerd.

Zondag (maar ook zaterdag) was het hier prachtig weer. We haalden nog steeds een 26°C en besloten om er op uit te trekken EN om onze nieuwe wagen eens uit te testen. Eerst dachten we om naar Ellis en Liberty Island te gaan, maar omdat we een wat mindere nacht achter de rug hadden, besloten we om het wat rustiger aan te doen en naar een kleine, maar toch wel charmante dierentuin te gaan: The Turtle Back Zoo in West-Orange. Kobe was in ieder geval in zijn nopjes. De zwarte beer en de papegaai spraken het meest tot zijn verbeelding. Het meest interessante vond hij de carroussel! Terwijl de andere kindjes zaten te wenen op hun beestje, ging Kobe er helemaal in op. Terwijl de molen omhoog en omlaag ging, zat Kobe er nog eens extra bij te wippen. Super! Hieronder vinden jullie enkele foto's van de Turtle Back Zoo.


Volgend weekend gaan we op stap met de organisatie 'Vlamingen in de wereld'. Er is een tweedaagse voorzien in Poughkeepsie. Zondagnamiddag zet ik Tom dan nog af in Newark Airport, want hij vertrekt tot donderdag naar Cork (Ierland) voor het werk.


Tot volgende week!


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Kobe is weeral gegroeid zeg!
Amuseer U en tot binnenkort.

Anoniem zei

Ken dus.

Anoniem zei

wow, iets frisser hier precies!